• Cum să reînvii o tradiție, cu pasiune și câteva forme de ciocolată moștenite de la bunici

  Cum să reînvii o tradiție, cu pasiune și câteva forme de ciocolată moștenite de la bunici

  „Timpul e esențial pentru ciocolata topită”, își începe povestea ciocolatierul Răzvan Giurcăneanu.
  „Timpul e esențial pentru ciocolata topită”, își începea povestea ciocolatierul Răzvan Giurcăneanu. La finalul anului 2012, a încheiat o carieră consolidată în publicitate și a hotărât să meargă pe un drum pe care-l începuse în copilărie, mai mult în joacă. Și-a amintit că știe să facă ciocolată artizanală, învățase de la bunicul Jean, meșter cofetar ieșean în perioada interbelică.
   
  Povestea bunicului și a prăvăliei sale, în care și-a petrecut vacanțe întregi, l-a făcut să aibă încredere că o tradiție rafinată și migăloasă poate avea succes și în Bucureștii anilor 2015. Așa că s-a apucat de meșterit ciocolată, iar în câteva luni și-a amintit tot ce învățase ca ucenic al moșneagului său.
   
  A pornit să cucerească iubitorii de ciocolată cu mult curaj, o placă de marmură, un temperator pentru ciocolată, câteva instrumente moștenite de la bunicul Jean și tot ce a apucat să învețe de la el. Răzvan pregatea bomboane de ciocolată în cantități mici, pentru apropiați și primii câțiva clienți. Și tot pe ei testa arome și sortimente surprinzătoare, pe care le inventa zi de zi.
   
  Răzvan Giurcăneanu va rămane pentru noi toți o sursă de inspirație și un adevărat exemplu de valoare pentru pasiunile care se transformă frumos și armonios in afaceri de tradiție
Cardul
de salariu
Investește în lucrurile care contează cu Cardul de salariu de la Piraeus Bank!
află mai multe